Instrukcja prywatności:

Wybieramy ikonę naszego profilu w prawym dolnym rogu

1

Wybieramy menu konta (ikonka z trzema poziomymi liniami)

2

W menu wybieramy ustawienia konta

3

W Ustawieniach wybieramy prywatność

4

W prywatności mamy kilka zakładek:

55

    • Konto prywatne: określa kto może zobaczyć treści udostępniane na naszym profilu. Po zaznaczeniu opcji ,,Konto prywatne”, będą mogli zrobić to jedynie użytkownicy, których przyjmiemy do naszych znajomych (zakładka: ,,obserwujący”; po wybraniu ikony naszego profilu w prawym dolnym rogu). W innym przypadku nasze treści może zobaczyć każdy użytkownik Instagrama.
    • Ukryte słowa: pozwala na zdefiniowanie komentarzy i wiadomości (Direct Message), które mają być filtrowane, np ze względu na obraźliwą treść.
    • Limity: Pozwala ograniczyć treści od całych grup użytkowników. Nie wpływa na zasięgi; w przeciwieństwie do opcji Konto prywatne. 
    • Komentarze: pozwala określić które grupy użytkowników mogą komentować posty lub zablokować konkretnym użytkownikom możliwość komentowania.
    • Posty: pozwala ukryć liczbę polubień oraz wyświetleń. Dodatkowo definiuje kto może oznaczać nas w swoich postach. 
    • Wzmianki: Podobnie jak Posty pozwala określić kto może oznaczać nas w postach, relacjach i transmisjach.
    • Relacja: Dotyczy narzędzia służącego do udostępniania zdjęć dostępnych jedynie przez 24h. W ramach tej zakładki, można określić, kto z obserwujących nie będzie mógł zobaczyć naszej relacji albo na nią odpowiedzieć. Pozwala również zdecydować czy inni użytkownicy będą mogli udostępniać nasze relacje za pomocą wiadomości lub dodawać nasze posty do swoich relacji. 
    • Na żywo: Pozwala określić przed kim z obserwujących chcemy ukryć nasze transmisje na żywo. 
    • Przewodniki: Pozwala określić czy inni użytkownicy będą mogli dodawać nasze posty do swoich przewodników. 
    • Status aktywności: Włączony status aktywności informuje innych użytkowników, kiedy ostatni raz korzystaliśmy z Instagrama.
    • Wiadomości: Pozwala zdefiniować, jacy użytkownicy mogą wysyłać nam wiadomości poprzez Direct Message i dodawać do grup. 
    • Ograniczone konta: Bez konieczności blokowania lub usuwania użytkownika z obserwowanych można wprowadzić ograniczenie jego działalności na naszym profilu. Wybranie tej opcji powoduje, że tylko my oraz użytkownik, którego zablokowaliśmy będziemy widzieć jego nowe komentarze pod naszymi postami. Dodatkowo wybrany użytkownik nie będzie widział komunikatów na temat naszej  aktywności online oraz wyświetlenia jego wiadomości. 
    • Zablokowane konta: W tym miejscu znajduje się lista zablokowanych kont. 
    • Wstrzymane konta: W tym miejscu znajduje się lista wyciszonych kont
    • Konta, które obserwujesz: Tutaj znajdziemy konta, które nas obserwują oraz te, które my dodaliśmy do obserwujących. 

 

1
0
60
Rate this user guide

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.